Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013

Κέικ με γιαούρτι

Yλικά
3 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
250 γρ. βούτυρο
1 κεσεδάκι (250 γρ.) αγελαδινό γιαούρτι
5 αυγά
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
3 βανίλιες
1 μπέικιν  πάουντερ

Εκτέλεση
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη.

















Προσθέτουμε το γιαούρτι.


















Κοσκινίζουμε το αλεύρι.

















Προσθέτουμε τα αυγά στο μείγμα.


















Ρίχνουμε τμηματικά το αλεύρι στο μείγμα και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες. Χτυπάμε το μείγμα με το μίξερ, μέχρι να γίνει αφράτο.

















Βουτυρώνουμε το ταψί.

















Αλευρώνουμε το ταψί.


















Βάζουμε το μείγμα στο ταψί.
























Ψήνουμε το κέικ για 45 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία (180 βαθμούς).

Το αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.












Συμβουλή
Αφήνετε το βούτυρο, το γιαούρτι και τα αυγά έξω από το ψυγείο για να έχουν θερμοκρασία δωματίου. Επίσης, χτυπάτε καλά το μείγμα με το μίξερ. Μην ξεχάστε να κοσκινίστε το αλεύρι, για να είναι το κέικ αφράτο.

Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία!!!
Άννα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow Us