Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014

Αρακάς σωτέ στην κατσαρόλα

Υλικά
800 γρ. αρακάς




















6 φρέσκα κρεμμύδια
μαϊντανός
άνηθος
δυόσμος 



















3 πατάτες
2 καρότα
1 φλυτζ. ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τον αρακά. Βάζουμε σε μία ανοικτή κατσαρόλα το ελαιόλαδο, τα φρέσκα κρεμμύδια και τα σωτάρουμε στην κατσαρόλα για πέντε λεπτά περίπου σε μέτρια θερμοκρασία. Στην συνέχεια προσθέτουμε ζεστό νερό, μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά και τον αρακά. Προσθέτουμε τα καρότα, τις πατάτες και τα αφήνουμε να βράσουν για μισή ώρα περίπου. Προς στο τέλος, θα προσθέσουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο-δυόσμο και αλάτι.



Συμβουλή
Μπορείτε να μαγειρέψετε κατεψυγμένο αρακά αλλά σίγουρα ο φρέσκος αρακάς είναι ποιο νόστιμος. Φροντίστε να βάλετε στην κατάψυξη σας.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!
Άννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow Us