Υλικά
750 γραμμάρια κιμά λάπα (μοσχάρι)
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 ώριμες ντομάτες
2 κουταλάκια πελτέ ντομάτας
μαϊντανός
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό (3/4 της κατσαρόλας). Περιμένουμε να βράσει το νερό και βάζουμε αλάτι και μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
Μόλις βράσει το νερό, βάζουμε τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα.
Σε ένα τηγάνι περιχύνουμε ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε μέτρια θερμοκρασία.
Βάζουμε το κιμά και τα μπαχαρικά.
Με ένα πηρούνι ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις τον κιμά.
Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες, τον πελτέ και τα μπαχαρικά.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό.
Στραγγίζουμε τα μακαρόνια (προαιρετικά τα ξεπλένουμε με κρύο νερό).
Σερβίρουμε τις χυλοπίτες με τον κιμά ζεστές και από πάνω τρίβουμε κασέρι ή οποιοδήποτε άλλο τυρί της αρεσκείας μας.
Είμαι σίγουρη ότι νομίζετε ότι το φαγητό αυτό είναι εύκολο και δεν έχει μυστικά επιτυχίας. Και όμως…Είναι κάποια μυστικά που αν τα εφαρμόσετε, θα δοκιμάσετε ένα νόστιμο φαγητό. Συνηθίζω να μαγειρεύω χωρίς περιττά λίπη. Και για αυτό τον λόγο δεν «βουτύρωσα» τις χυλοπίτες. Επίσης, όταν έβραζαν οι χυλοπίτες πρόσθεσα στο νερό, μία κουταλιά ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν οι χυλοπίτες. Αυτό μπορείτε να το κάνετε με όλα τα είδη ζυμαρικών. Δεν ξέπλενα τις χυλοπίτες με κρύο νερό, γιατί θέλω οι χυλοπίτες να έχουν το άμυλό τους (δένουν με τον κιμά). Άφησα στο τέλος, το τελευταίο μυστικό της συνταγής: ο κιμάς. Σας συμβουλεύω να αγοράσετε το συγκεκριμένο κομμάτι. Δίνει μία μοναδική γεύση στο φαγητό.
Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία!!!
Άννα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου