Υλικά
850 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι (φρέσκο)
1 ποτήρι του νερού ηλιέλαιο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά του γλυκού σόδα
1 βανίλια
1 βανίλια
Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη με το ηλιέλαιο και τα χτυπάμε στο μίξερ για πέντε λεπτά.
Διαλύω την σόδα με τον χυμό πορτοκάλι και το ρίχνω μέσα στο μείγμα.
Προσθέτω το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, βανίλια και το ξύσμα από τα πορτοκάλια.
Ανακατεύω το μείγμα με τα χέρια, μέχρι να γίνει μία συμπαγής ζύμη.
Πλάθω μικρές μπαλίτσες.
Στην συνέχεια πλάθω μικρές πλεξούδες.
ή οτιδήποτε άλλο σχήμα θέλουμε.
Στρώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα κουλουράκια στο ταψί.
Τα ψήνουμε για 10-15 λεπτά στους 180 βαθμούς (αερόθερμο).
Τα κουλουράκια είναι έτοιμα όταν πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα.
Συμβουλή
Για να είναι τα κουλουράκια σας επιτυχημένα, χρησιμοποιείστε καλής ποιότητας αλεύρι.
Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία!!!
Άννα
Για να είναι τα κουλουράκια σας επιτυχημένα, χρησιμοποιείστε καλής ποιότητας αλεύρι.
Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία!!!
Άννα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου