Υλικά
1 κιλό βάτος
2 φλυτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο
Αλεύρι
Αλάτι- Ρίγανη
Λεμόνι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρι. Το στραγγίζουμε και προσθέτουμε αλάτι και ρίγανη.
Αλευρώνουμε το ψάρι. Βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και τηγανίζουμε το ψάρι σε μέτρια θερμοκρασία.
Αφήνουμε να τηγανιστεί το ψάρι για 5-7 λεπτά και σερβίρουμε με λεμόνι.
Συμβουλή
O βάτος δεν καθαρίζεται όπως τα άλλα ψάρια. Το ιχθυοπωλείο θα αναλάβει να καθαρίσει το συγκεκριμένο ψάρι, γιατί χρειάζεται ειδικά εργαλεία. Επίσης αφού τηγανιστεί το ψάρι, τοποθετήστε το σε απορροφητικό χαρτί.
Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία!!!
Άννα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου