Σάββατο, 8 Ιουνίου 2013

Γεμιστές χρωματιστές πιπεριές και ντομάτες με κιμά

Υλικά
8 χρωματιστές πιπεριές
4 ώριμες ντομάτες
1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι (καρολίνα)
Μισό φλυτζάνι τσαγιού ντοματοχυμός
1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
Μαϊντανός
Αλάτι-μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες και κόβουμε μία ψιλή φέτα από το πάνω μέρος της πιπεριάς και της ντομάτας και αδειάζουμε με ένα κουτάλι το περιεχόμενο.


















Σε ένα τηγάνι, σωτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. 
Προσθέτουμε και τον μαϊντανό.


















Προσθέτουμε τον κιμά.


















Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό και 1 φλυτζάνι τσαγιού ζεστό νερό.


















Στην συνέχεια, προσθέτουμε και το ρύζι. 


















Προσθέτω αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 10 λεπτά.


















Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα.


















Γεμίζουμε τις ντομάτες.


















Προσέχουμε να γεμίσουμε μόνο τα 3/4 της πιπεριάς και της ντομάτας.



















Σκεπάζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες με τα καπάκια τους και τα τοποθετούμε στο ταψί. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μία ώρα. Προαιρετικά, μπορούμε να βάλουμε και πατάτες κομμένες σε φέτες.

























Σερβίρουμε τα γεμιστά σε ένα πιάτο και συνοδεύονται με στραγγιστό γιαούρτι.

















Συμβουλή
Μην βράσετε το ρύζι για πολλή ώρα, γιατί θα ψηθεί και στο φούρνο. Επίσης, μην  γεμίσετε τις πιπεριές και τις ντομάτες μέχρι πάνω, γιατί το ρύζι θα φουσκώσει.

Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία!!!
Άννα

2 σχόλια:

  1. τέλεια η συνταγή κ. Άννα
    μία ερώτηση έχω:πώς μπορούμε να βάλουμε τις πιπεριές στην κατάψυξη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευχαριστώ Ελένη!
    θα προσθέσω σύντομα οδηγίες για το πώς να βάλετε λαχανικά στην κατάψυξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Follow Us