Υλικά
1 κιλό συκωτάκια κοτόπουλου
2 φλυτζάνια τσαγιού ρύζι (τύπου μπονέτ).
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας φυτικό λίπος
Αλάτι-μαύρο πιπέριΕκτέλεση
Βράζουμε τα συκωτάκια σε νερό για 20 λεπτά και κρατάμε τον ζωμό.
Σωτάρουμε το ρύζι με το ελαιόλαδο και το φυτικό λίπος σε ένα τηγάνι.
Προσθέτουμε τα συκωτάκια και τον ζωμό από τα συκωτάκια που κρατήσαμε.
Βάζουμε αλάτι και μαύρο πιπέρι.
Και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να απορροφήσει το ρύζι όλο το νερό.
Σερβίρουμε τα συκωτάκια με το ρύζι σε ένα πιάτο και προαιρετικά πασπαλίζουμε το ρύζι με μπούκοβο.
Συμβουλή
Σε χαμηλή θερμοκρασία να βράσετε το φαγητό.
Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία!!!
Άννα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου