Υλικά
4 μοσχαρίσιες
ή χοιρινές μπριζόλες
1 κιλό πατάτες
½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι-μαύρο πιπέρι-ρίγανη
Λεμόνι
Λεμόνι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. Αν οι πατάτες είναι μικρές, δεν τις κόβουμε σε κομμάτια. Διαφορετικά, κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες.
Σωτάρουμε τις πατάτες με το ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
Ρίχνουμε στις πατάτες αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Τοποθετούμε τις πατάτες μαζί με το ελαιόλαδο και ένα φλυτζάνι τσαγιού νερό στο ταψί.
Πλένουμε τις μπριζόλες.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Τοποθετούμε τις μπριζόλες στις πατάτες.
Ψήνουμε το φαγητό στους 200 βαθμούς (αερόθερμο) για 1,5 ώρα περίπου. Τα πρώτα 45 λεπτά, θα σκεπάσετε το ταψί.
Σερβίρεται με λεμόνι και κόκκινο κρασί.
Συμβουλή
Προτηγανίστε τις πατάτες και μην πετάτε το λάδι.
Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία!!!
Άννα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου