Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Μοσχάρι με μελιτζάνες

Υλικά
700 γρ. μελιτζάνες (μαύρες)
1 κιλό μοσχάρι
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
4 ώριμες ντομάτες
Μαϊντανός
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το κρέας και κρατάμε το ζωμό.


















Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία.

Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες και αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά.


 Προσθέτουμε το κρέας.

















Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μέτρια κομμάτια και τις βάζουμε στο τηγάνι και αφήνουμε να σωταριστούν για 5 λεπτά.

















Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ένα φλυτζάνι τσαγιού ζωμό και τα βάζουμε σε ένα ταψί.


















Ψήνουμε το φαγητό σε μέτρια θερμοκρασία για 50 λεπτά περίπου.



Συμβουλή

Ένα καλοκαιρινό φαγητό, το οποίο μπορείτε να το μαγειρέψετε είτε στην κατσαρόλα είτε στο φούρνο. Αν επιλέξτε την κατσαρόλα, το φαγητό θα έχει περισσότερα υγρά σε αντίθεση με το φούρνο που θα είναι ποιο στεγνό. 

Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία!!!
Άννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow Us