Υλικά
Για την ζύμη:
2 φλυτζάνια τσαγιού γάλα
2 φλυτζάνια τσαγιού ηλιέλαιο
1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει
120 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κρόκους αυγών (για την επάλειψη)
Για την γέμιση:
2 αυγά
500 γρ. φέτα τυρί ή μυζήθρα
Ξερό δυόσμο ή ρίγανη
Εκτέλεση
Ετοιμασία ζύμης
Σε μία λεκάνη βάζουμε όλα τα υγρά υλικά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε την ζύμη με τα χέρια.
Ετοιμασία γέμισης
Σε ένα πιάτο τρίβουμε την φέτα με ένα πηρούνι και προσθέτουμε τα αυγά και την ρίγανη ή δυόσμο.
Με τα χέρια μας απλώνουμε τη ζύμη πάνω στο τραπέζι ή χρησιμοποιούμε το ειδικό εργαλείο.
Με ένα ποτήρι σχηματίζουμε κύκλους πάνω στην ζύμη μας.
Παίρνουμε την περίσσια ζύμη γύρω από τους κύκλους.
Βάζουμε στην μέση του κύκλου ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση.
Κλείνουμε τα τυροπιτάκια και με ένα πηρούνι κάνουμε σχέδια.
Χτυπάμε τους δύο κρόκους αυγών και κάνουμε επάλειψη τα τυροπιτάκια. Σε ένα ταψί, βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα τυροπιτάκια. Τα ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία (180 βαθμούς) για 25 λεπτά.
Τα τυροπιτάκια θα αποκτήσουν ένα ροδοκόκκινο χρώμα.
Τα σερβίρουμε όταν κρυώσουν.
Συμβουλή
Επιλέξτε μία καλής ποιότητας φέτας και μην ψήσετε τα τυροπιτάκια περισσότερο από 25 λεπτά.
Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία!!!
Άννα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου