Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Κεφτέδες

Υλικά
600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
400 γρ. χοιρινός κιμάς
2 μεγάλα κρεμμύδια
3 φέτες ψωμί (όχι φρέσκο)
1 αυγό
Αλάτι-μαύρο πιπέρι
Μαϊντανός- δυόσμος-ρίγανη
Σόδα φαγητού

Εκτέλεση
Βάζουμε το ψωμί σε νερό και το αφήνουμε για πέντε λεπτά. Αφού περάσουν τα πέντε λεπτά, στίβουμε καλά το ψωμί.
















Προσθέτουμε στο ψωμί, τα μπαχαρικά, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό και το αυγό. Ζυμώνουμε καλά το ψωμί και στην συνέχεια προσθέτουμε τον  κιμά και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.




















Πλάθουμε τον κιμά σε οβάλ σχήμα ή σε οτιδήποτε  άλλο σχήμα της αρεσκείας μας. Τα τηγανίζουμε ή τα ψήνουμε στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με ατζέμ πιλάφι ή τηγανητές πατάτες και με σάλτσα ντομάτας













Συμβουλή
Για να είναι τα κεφτεδάκια αφράτα, θα πρέπει να ζυμώσετε καλά τον κιμά και να βρέχετε τα χέρια σας με νερό κατά την διάρκεια του ζυμώματος. Δοκιμάστε τα κεφτεδάκια με ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι.
Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία!!!
Άννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow Us