Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Τζιγεροσαρμάς

Υλικά
1 συκωταριά
Μπόλια αρνιού
1/2 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια
2/3 φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι τύπου καρολίνα
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού φυτικό βούτυρο
Δύοσμος-άνηθος
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε τη συκωταριά και την βράζουμε για 20 λεπτά. Αφού βράσει, πετάμε το νερό και ξανά βράζουμε τη συκωταριά για 30 λεπτά(δεν πετάμε το δεύτερο νερό). Αφού κρυώσει, ψιλοκόβουμε τη συκωταριά σε μικρά κομμάτια. Πλένουμε την μπόλια και την αφήνουμε σε ζεστό νερό.















Κόβουμε τα μυρωδικά σε μικρά κομμάτια και τα σωτάρουμε με το φυτικό λίπος και στη συνέχεια ρίχνουμε τη συκωταριά στην κατσαρόλα. Αφού, σωταριστούν ρίχνουμε το ζωμό (που κρατήσαμε από την δεύτερη βράση της συκωταριάς). Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αφού βράσουν για 3-4 λεπτά προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά. Μετά από 30 λεπτά, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα μέχρι να φουσκώσει το ρύζι. Κόβουμε την μπόλια σε τετράγωνα σχήματα και βάζουμε λίγο από το μείγμα στη μέση.












Τα τυλίγουμε σαν είναι σουτζουκάκια. Και τα τοποθετώ σε λαδωμένο ταψί.















Τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα.



Συμβουλή
Ο τζιγεροσαρμάς  δεν είναι μόνο ένα πασχαλιάτικο φαγητό. Σας συμβουλεύω να το μαγειρέψετε όχι μόνο το Πάσχα. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με πατατούλες φούρνου.


Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία!!!
Άννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow Us