Υλικά
1 λαυράκι (μεγάλο)
ελαιόλαδο
2 ώριμες ντομάτες
1 ξερό κρεμμύδι
1-2 σκελίδες σκόρδο
δεντρολίβανο
μαϊντανός
αλάτι-πιπέρι
λεμόνι
λαδόκολλα
Εκτέλεση
Κλείνουμε την λαδόκολλα και το ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε μέτρια θερμοκρασία.
1 λαυράκι (μεγάλο)
ελαιόλαδο
2 ώριμες ντομάτες
1 ξερό κρεμμύδι
1-2 σκελίδες σκόρδο
δεντρολίβανο
μαϊντανός
αλάτι-πιπέρι
λεμόνι
λαδόκολλα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το λαυράκι. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι στο λαυράκι. Κόβουμε το κρεμμύδι και τις ντομάτες σε ροδέλλες, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, το σκόρδο και γεμίζουμε το εσωτερικό. Ανακατεύουμε το χυμό του λεμονιού μαζί με το ελαιόλαδο. Η ποσότητα του ελαιόλαδου εξαρτάται από πόσο λαδερό και ζουμερό θέλουμε να είναι το ψάρι. Στην συνέχεια το βάζουμε το λαυράκι στην λαδόκολλα και τοποθετούμε ένα κλωνάρι δεντρολίβανο στο πάνω μέρος του ψαριού.
Κλείνουμε την λαδόκολλα και το ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε μέτρια θερμοκρασία.
Συμβουλή
Το λαυράκι είναι ένα λιπαρό ψάρι από την φύση του, οπότε δεν χρειάζεται να βάλετε πολύ λάδι. Δοκιμάστε και τη γέμιση, είναι πεντανόστιμη. Δεν χρειάζεται να δέσετε το λαυράκι με έναν ιδιαίτερο τρόπο, αν πάρετε ένα μεγάλο λαυράκι. Είναι ένα φαγητό εύκολο, νόστιμο και θρεπτικό ιδιαίτερα για τα παιδιά. Συνοδεύεται προαιρετικά με κρασί της αρεσκείας σας.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!
Άννα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου