Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Μπάμιες με κόκκινη σάλτσα στην κατσαρόλα

Υλικά
750 γρ. μπάμιες















3 μεγάλα κρεμμύδια
3 ώριμες ντομάτες
1 φλυτζ. ελαιόλαδο
Αλάτι

Εκτέλεση
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μικρά κομμάτια.
















Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα να ζεσταθεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε και σωτάρουμε τα κρεμμύδια 4 λεπτά περίπου και στο τέλος προσθέτουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες. Αφήνουμε την σάλτσα να βράσει μέχρι να δέσει.















Στην συνέχεια βάζουμε και τις μπάμιες στην κατσαρόλα, αφού πρώτα τις έχουμε καθαρίσει και πλένει.
















Προσθέτουμε αλάτι και ζεστό νερό στην κατσαρόλα μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά και αφήνουμε να βράσει το φαγητό σε χαμηλή θερμοκρασία για μία ώρα περίπου.





Συμβουλή
Τα μυστικά της μπάμιας: ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και μην τα πολτοποιήστε,  θα πρέπει να προσέξτε να μην βράσετε το φαγητό σε δυνατή φωτιά, να μην ανακατεύετε τις μπάμιες κατά την διάρκεια της βράσης και φυσικά επιλέξτε φρέσκιες μπάμιες από τις καταψυγμένες.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!
Άννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow Us