Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Μελομακάρονα (Melomakarona)-Small honey cakes



Υλικά- Ingredients
3 φλυτζ. ηλιέλαιο
3 cups of corn oil
1 φλυτζ. ζάχαρη
1 cup of sugar
1 φλυτζ. Φρέσκο χυμό πορτοκάλι 
1 cup of fresh orange juice
6 κουταλιές της σούπας κονιάκ
30 ml Brandy
Μισό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
½ teaspoon baking powder
Μισό κουταλάκι κανέλλα
½ teaspoon cinnamon
1,5 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορεί να χρειαστείτε περισσότερο ή λιγότερο)
1 ½ kg all purpose flour (you may need some more or less)
Γέμισμα-Mix
400 γρ. καρύδια
400 gr. walnuts
½ φλυτζ. Ζάχαρη
½ cup of sugar
1 κουταλάκι κανέλλα
1 teaspoon cinnamon
Σιρόπι-Syrup
1 ½ φλυτζ. μέλι
1 ½ cup of honey
½ φλυτζ. ζάχαρη
½ cup of sugar
1 φλυτζ. νερό
1 cup of water
Φλούδα λεμόνι
Lemon zest
Πασπάλισμα-Topping
200 γρ. καρύδια
200 gr walnuts

Εκτέλεση-Instructions
Αναμιγνύουμε το λάδι, το χυμό πορτοκάλι, ζάχαρη το κονιάκ και την κανέλα. 
We mix the oil, sugar and brandy with cinnamon.
















Διαλύουμε το μπέικιν πάουντερ στο φρέσκο χυμό πορτοκάλι και το προσθέτουμε στο μπολ.

We dissolve baking powder in the fresh orange juice and we add it in the bowl.

Προσθέτουμε το αλεύρι στο μπολ και ζυμώνουμε το μείγμα.

We add the flour and start kneading the ingredients until the dough is ready. The dough should be soft enough.
















Πλάθουμε με το χέρι μας στρόγγυλα μελομακάρονα και βάζουμε λίγο από τη γέμιση.

We roll the dough in little balls and we fill them with some of the above mix. 



 


 


 








Τοποθετούμε λαδόκολλα στο ταψί και βάζουμε τα μελομακάρονα αφήνοντας κενό μεταξύ τους.
We cover the trays with baking sheets and we put melomakarona 3 cm apart on the trays.

Μπορείτε να κάνετε διάφορα σχέδια πιέζοντας  τα μελομακάρονα ελαφρά με το πιρούνι.

We can create various designs by pressing the melomakarona with a fork.

Τα ψήνουμε για μισή ώρα (περίπου) στους 180 C σε προθερμασμένο φούρνο.

We bake them on preheated oven (180 C) for 30 minutes approximately.

















Σιρόπι για τα μελομακάρονα-Syrup 

Βράζουμε το μέλι, τη ζάχαρη και το νερό σε μία κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά μέχρι να ¨δέσει¨ το σιρόπι. Τα τελευταία λεπτά προσθέτουμε τη φλούδα λεμονιού.
We boil the honey and sugar with water in a saucepan with medium low heat.  After some minutes we add the lemon zest in the saucepan.

Τα μελομακάρονα θα πρέπει να είναι κρύα και το σιρόπι ζεστό, για αυτό το λόγο φροντίζουμε να κάνουμε πρώτα τα μελομακάρονα και μετά από 2 ώρες κάνουμε το σιπόπι.

Melomakarona should be cold and syrup should be hot. For this reason, we firstly prepare melomakarona and after 2 hours we make the syrup.

Στη συνέχεια βάζουμε τα μελομακάρονα στην κατσαρόλα, τα αφήνουμε 5 λεπτά και τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα.

We place melomakarona in the saucepan, we let them for 5 minutes and we put them at a serving plate.
















Τα πασπαλίζουμε με αλεσμένο καρύδι.

We sprinkle them with walnuts.
















Συμβουλή-Tips

Φροντίστε να έχετε όλα τα υλικά έτοιμα πριν ξεκινήσετε την προετοιμασία. Και μην ξεχάστε να ανακατεύετε το σιρόπι με ξύλινη κουτάλα. Είναι ένα νόστιμο γλυκό όχι μόνο για την περίοδο των Χριστουγέννων!
Get all the ingredients ready before you start the preparation of melomakarona. Don't forget to mix the syrup with a woolen spoon. Melomakarona is a delicious sweet not only for the period of Christmas!

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!
'Αννα

Good luck and bon appetite!!!
Anna 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow Us