Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Ρυζόγαλο

Υλικά
1 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι καρολίνα


















5 φλυτζάνια τσαγιού γάλα


















¾ φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη


















2 φλυτζάνια τσαγιού νερό
5 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
2 βανίλιες
Κανέλα

Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι με το νερό για 15 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Ανακατεύουμε το υγρό μείγμα συνέχεια με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε τα 4 από τα 5 φλυτζάνια γάλα και την ζάχαρη. Το αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.




Διαλύουμε το κορν φλάουερ με το ένα φλυτζάνι γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει το ρυζόγαλο. Ρίχνουμε στο τέλος τις βανίλιες.


















Σερβίρεται σε μικρά μπολ και το πασπαλίζουμε με κανέλα όταν κρυώσει. Διατηρείται στο ψυγείο.













Συμβουλή
Είναι απαραίτητο να ανακατεύεται το μείγμα με ξύλινη κουτάλα και σε σιγανή φωτιά.

Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία!!!
Άννα















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow Us